همکاری با انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران
مقایسه ارقام جو متداول ایرانی و اروپایی از نظر صفات مختلف زراعی و آزمایشگاهی در شرایط دیم معتدل

ستاره ابرناک؛ لیلا زارعی؛ کیانوش چقامیرزا

دوره 8، شماره 2 ، اسفند 1398، ، صفحه 177-197

چکیده
  جو با توجه به سازگاری با شرایط مختلف اقلیمی و ویژگی­های ارزشمندی که در تغذیه انسان، دام و صنایع غذایی پیدا کرده، جایگاه ویژه­ ای در کشاورزی دارد. در این پژوهش، 44 رقم جو ایرانی و اروپایی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه­ تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه در سال زراعی 94-1393 در شرایط دیم کشت و مورد ...  بیشتر

گیاهان زراعی دیم
بررسی تنوع ژنتیکی صفات زراعی و موفولوژیکی ژرم‌پلاسم گونه‌های اسپرس وحشی برای بهره‌برداری در تحقیقات ‌به‌نژادی

محمدرضا عباسی؛ اردلان مهرانی

دوره 4، شماره 2 ، آذر 1394، ، صفحه 115-128

چکیده
  اسپرس یکی از گیاهان علوفه‌ایی است که علاوه بر کشت آبی قابلیت استفاده در دیم را دارد. این تحقیق به منظور شناسایی تنوع ژنتیکی موجود در صفات زراعی- مورفوفنولوژیکی جنس اسپرس و استفاده از این تنوع برای پیش‌به‌نژادی این محصول، انجام شد. در این تحقیق 159 توده اسپرس از 20 گونه که بطور طبیعی در کشور پراکنش دارند در مزرعه کشت شدند. نوزده صفت زراعی-مورفوفنولوژیکی ...  بیشتر